Nieuws

WINTERACTIE!

14 december 2023: Ook dit jaar hebben wij speciaal voor onze Fentum spitmachines weer een actieset samengesteld. Zorg dat u er op tijd bij bent zodat uw spitmachine weer helemaal klaar is voor het volgende seizoen.

Heeft u vragen of wilt u direct bestellen? Neem gerust contact met ons op! 

FENTUM UIENOPNAME!

12 juni 2023: De uitbreiding op uw aardappelrooier! Zodat ook uien gemakkelijk en zonder verlies op te rapen zijn. Nu uit voorraad leverbaar in de rolbreedtes: 55, 80, 100 en 120 cm. De steunwielen en uitvoering met hydraulische klep i.p.v. rol zijn op verzoek leverbaar.

Neem gerust contact op voor meer informatie! ☎️

SPITMACHINE VERKOCHT!

21 januari 2023: Deze FS3010, zal begin volgende week afgeleverd worden aan de eindgebruiker. De machine met een werkbreedte van 3 meter (!) beschikt over de volgende opties:

⚙️ Automatische vetsmeersysteem met als uitbreiding een vetreservoir van 8kg;
⚙️ Een bovenoverhef, waarbij er geen extra schoren in de machine zitten wat de kans op vollopen minimaliseert;
⚙️ Een rubberflappenset, dat de weg spattende aarde grotendeels tegenhoud;
⚙️ Een verlichtingsset;
⚙️ En een steunpotenset om de machine eenvoudig en snel af te koppelen.

Als klant specifieke wens is achterop de hydraulische hef, elektrische en hydraulische aansluitingen opgebouwd. Wilt u dit seizoen ook nog een extra machine (huren)? Neem dan snel contact op, want wij kunnen uit voorraad leveren!

WINTERACTIE!

1 december 2022: Ook dit jaar hebben wij speciaal voor onze Fentum spitmachines weer een actieset samengesteld. Zorg dat u er op tijd bij bent zodat uw spitmachine weer helemaal klaar is voor het volgende seizoen.

Heeft u vragen of wilt u direct bestellen? Neem gerust contact met ons op! Let op! De actieset wordt uitgeleverd in het voorjaar en dient opgehaald te worden in het magazijn te Borssele of Zierikzee. Transport kan indien gewenst geregeld worden.

INTERPOM 2022

30 november: Wij kijken met veel plezier terug op de Interpom 2022. Wij waren twee dagen aanwezig waarin wij veel bekende en nieuwe relaties hebben ontmoet. We willen dan ook iedereen bedanken die onze stand heeft bezocht!

INTERPOM 2022

Op 28 en 29 november kunt u ons vinden op de INTERPOM in Kortrijk. Ons standnummer is 312, we hopen u daar graag te ontmoeten!

Registreer met de kortingscode PVAN2022 voor 50% korting op uw entreeticket! 

WEER WAT MOOIE PLAATJES

18 november 2022: opnieuw wat mooie en mistige plaatjes van de spitmachine in actie!

Locatie: Gebroeders van Bergeijk in Zuidland
Fotograaf: Agrifotograag Chris Konings

TEVREDEN GEBRUIKER!

8 november 2022: een mooi bericht van een tevreden klant, nogmaals bedankt Rolf!

AARDAPPELDEMODAG 31 AUGUSTUS

Ook op de aardappeldemodag in Westmaas waren wij van de partij. Een hele dag mooi nazomerweer en vele klanten en prospects mogen ontmoeten. Als team kijken we terug op een geslaagde dag!

AARDAPPELDEMODAG 31 AUGUSTUS

Op 31 augustus kun je ons vinden op de aardappeldemodag in Westmaas. Ons standnummer is 144, we hopen u daar graag te ontmoeten!

WIELEN SPITMACHINE!

25 juli 2022: Bij Fentum is het ons doel om mee te denken met de klant. Indien onze standaard oplossingen niet toereikend zijn, komen wij graag met een klantspecifieke oplossing.

Zo kwam er een melding van een klant, dat er bij de standaard sleepvoet oogstresten ophopen achter de sleepvoet. Onze oplossing; de sleepvoeten vervangen door wielen, hierdoor wordt deze ophoping aanzienlijk minder, dit werkt een stuk prettiger!

 

 

PRODUCTIE UIENOPNAME SETS

9 mei 2022: Om ook dit jaar onze klanten van Fentum producten te voorzien, draait onze fabriek momenteel op volle toeren! Voor dit seizoen zijn wij gestart met de serieproductie van 45 uienopname sets.

De Fentum uienopname is een universeel systeem wat op iedere rooimachine kan worden gemonteerd. Hiermee kunnen de uien in de rooimachine worden geladen. Wij bieden dit systeem aan in verschillende breedtes en met verschillende opties.

 

 

BLIK IN DE WERKPLAATS

6 april 2022: Een rondleiding in de werkplaats bij P. van Eijzeren mechanisatie b.v. zorgde voor wat mooie plaatjes van onze spitmachines. Check het artikel hieronder!

OPTIMALISATIE COATINGSYSTEEM FENTUM

23 februari 2022: Ook voor de coating van Fentum onderdelen streven wij naar de beste kwaliteit. Momenteel zijn wij bezig met het testen van een duurzaam coatingsysteem, namelijk poedercoat met als onderlaag KTL. KTL betekent ‘Kathodische Tauch Lackierung’ en is een hightech voorbehandeling afkomstig uit de automobiel industrie. Deze epoxylaag zorgt voor een optimale corrosiewering vergelijkbaar met thermisch verzinken.

Door het uitvoeren van deze proef en door deze onderdelen in het veld te testen willen wij analyseren of we deze manier van coaten gaan toepassen op ons nieuwe ontwerp spitmachines. Deze manier van coaten is voor zowel de kwaliteit als voor het milieu beter. Een interessante ontwikkeling waarvan we jullie graag op de hoogte houden.

SUBSIDIE

18 december 2021: Er zijn subsidiemogelijkheden voor machines, zoals o.a. spitmachines, niet kerende grondbewerkingen etc. Klik op de button hieronder voor meer informatie!

NAJAARSACTIE – GESLOTEN

1 december 2021: Dit jaar hebben wij speciaal voor onze Fentum spitmachines een actieset samengesteld. De actie vindt u door hieronder op de rode button te klikken. Zorg dat u er op tijd bij bent zodat uw spitmachine weer helemaal klaar is voor het volgende seizoen.

Heeft u vragen of wilt u direct bestellen? Neem gerust contact met ons op! Let op! De actieset wordt uitgeleverd in het voorjaar en dient opgehaald te worden in het magazijn te Borssele of Zierikzee. Transport kan indien gewenst geregeld worden.

AGRIBEX 2021 GEANNULEERD

26 november 2021: Naar aanleiding van het overlegcomité heeft het beurscomité en de Raad van Bestuur van Fedagrim beslist om de 72e editie van AGRIBEX alsnog te annuleren. 

Als Fentum team waren wij erg enthousiast en hadden we de nodigde voorbereidingen uitgevoerd. Toch vinden wij het begrijpelijk dat deze beurs geannuleerd is. Wij hopen u op een volgende beurs alsnog te kunnen ontmoeten.

NIEUWE ONTWIKKELING: de spitmachine doorsteekhef

21 oktober 2021: Om onze klantenkring een economischer en eenvoudig alternatief te bieden voor de middenhef (zie afbeelding links) heeft Fentum de doorsteekhef  ontwikkeld (zie afbeelding rechts). Deze simpele hef wordt op dezelfde plaats aan de spitmachine gemonteerd en loopt tussendoor de machine naar achteren. Doordat de hef tussendoor loopt, kan de constructie eenvoudiger en lichter uitgevoerd worden.

De doorsteekhef is een mooi alternatief bij lichte toepassingen waarbij de zware constructie van de middenhef overbodig is.

De hefarmen kunnen op vier verschillende posities gemonteerd worden. Tevens is de hef mechanisch met een topstang in hoogte verstelbaar. Als optie is ook hydraulische hoogteverstelling mogelijk, deze kan later altijd nog aangeschaft worden en is geheel met boutverbindingen te monteren. Hydraulisch hoogteverstelling is een optionele keuze, hierdoor kan de basis eenvoudig blijven en prijstechnisch interessant aangeboden worden.  

Van de doorsteekhef zijn inmiddels diverse prototypen gemaakt. Hiermee is intussen uitvoerig en naar volle tevredenheid mee getest.

Vraag ons naar de mogelijkheden voor uw specifieke toepassing!

AGRIBEX 2021

18 oktober 2021: Agribex is de grootste professionele indoorbeurs voor akkerbouw, veeteelt en groenvoorziening in België.

Van 8 tot en met 10 december zijn wij aanwezig op deze beurs. Ons standnummer is 5300 en we zijn te vinden in hal 5. Komt u ook? Neem gerust contact op voor meer informatie.

PRODUCTIE SPITMACHINES

5 augustus 2021: Na de uitstroombalken is ons montageteam nu druk bezig met het bouwen van de Fentum spitmachines. De eerste machines zijn voorgemonteerd, het ontvetten, chemisch reinigen en de coating voor deze spitmachines is gerealiseerd door @demuyncktechniek

De machines die verkocht zijn worden op wens van de klant voorzien van de gewenste accessoires. Ook wordt er 1 machine opgebouwd met smeervrije lagers in de stelen zodat we deze in het veld kunnen testen!